Smažený chlebík trochu jinak
Znáte to.. jdete do kuchyně, otevřete ledničku a ta je prázdná. Tak šátráte v paměti, co byste si mohli dát dobrého k obědu... a dneska tupro vás mám inspiraci právě pro takovéhle dny.


Postup
Začneme cibulí, kterou nadrobno nakrájíme, šoupneme na rozehřátou pánvičku s olejem a necháme zesklovatět. Mezitím si připravíme maso - maso okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou, kořením na mleté maso a můžete přidat i koření na divočinu. Dle vlastní chuti můžete také okořenit nějakým jiným kořením. Asi třetinu cibulky odložíme do misky stranou na závěrečné ozdobení. Na zbytku cibulky v pánvičce osmahneme mleté maso a dbáme na to, aby kousky byly oddělené - kuchařinky budou vědět .
Zatímco se smaží masíčko, připravíme si do hlubokého talíře vajíčko s troškou vody (já dávám mléko ale záleží na vás). Osmažené maso přendáme s pánvičky do kastrůlku, přidáme trochu oleje a můžeme začít smažit první chlebíky. Ty obalíme ve vajíčku a dáme na pánev. Ani ne po minutě otočíme a odložíme stranou. Když zbude vajíčko, dáme dosmahnout na pánvičce na ozdobení a přidáme i ten kousek cibulky, co jsme dali stranou nazačátku. Po chvíli vyjmeme a můžeme začít zdobit, což je moje nejoblíbenější práce.
Chleby vyskládáme na talíř, jako první na chleby namatláme trošku hořčice. Můžeme kombinovat různé chuti, já mám ráda kremžskou. Na hořčici poklademe osmažené masíčko v množství podle chuti. Ale pozor, ať pak dáte ňamku do pusy . Navrch položíme zbytek osmaženého vajíčka rozdělené na kousky, podle počtu chlebů. Vedle potom dáme plátky rajčete nebo jiné zeleniny a nakonec trošku osmažené cibulky. Tu můžeme vynechat, ale kdo má rád, jistě nepohrdně.
Takže připravit ruce, ústa a žaludky, jde se jíst. Fotky naleznete v galerii níže. Na závěr mi nezbývá než vám popřát dobrou chuť.
Náhledy fotografií ze složky Smažený chlebík trochu jinak